UniCredit Banka podržava razvoj preduzeća “Piramida 72”

Bez autora
Mar 15 2012

UniCredit Banka i preduzeće “Piramida 72” iz Šapca, specijalizovano za proizvodnju vlažnih maramica i kozmetičkih proizvoda za negu beba, potpisali su Ugovor o kreditu vredan 314.000 evra. Odobrena sredstva su deo finansijskog paketa Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) namenjenog pružanju podrške razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća. Preduzeće “Piramida 72” će odobreni iznos kredita iskoristiti za poboljšanje konkurentnosti i tržišnog učešća, i to kroz nabavku opreme za proizvodnju i pakovanje vlažnih maramica, laboratorijske opreme i nabavku sistema za prečišćavanje vode. Takođe, investicija će obuhvatati i radove na rekonstrukciji skladišta gotovih proizvoda u kojem će nova oprema biti postavljena.

UniCredit Banka podržava razvoj preduzeća “Piramida 72”UniCredit Banka i preduzeće “Piramida 72” iz Šapca, specijalizovano za proizvodnju vlažnih maramica i kozmetičkih proizvoda za negu beba, potpisali su Ugovor o kreditu vredan 314.000 evra.

Odobrena sredstva su deo finansijskog paketa Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) namenjenog pružanju podrške razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća.

Preduzeće “Piramida 72” će odobreni iznos kredita iskoristiti za poboljšanje konkurentnosti i tržišnog učešća, i to kroz nabavku opreme za proizvodnju i pakovanje vlažnih maramica, laboratorijske opreme i nabavku sistema za prečišćavanje vode. Takođe, investicija će obuhvatati i radove na rekonstrukciji skladišta gotovih proizvoda u kojem će nova oprema biti postavljena. Preduzeće “Piramida 72” će opremu i radove implementirati u skladu sa direktivama Evropske unije (EU) kada je u pitanju kvalitet i sigurnost proizvoda, kao i sa regulativama za zdravlje i bezbednost na radnom mestu.

Učešćem u ovom finansijskom paketu UniCredit Banka je još jednom pokazala da pored toga što pruža podršku unapređenju poslovanja šabačkog preduzeća, želi istovremeno da nastavi da pruža podršku realnoj ekonomiji. Sredstva iz ove kreditne linije će uticati i na podizanje nivoa konkurentnosti srpskih kompanija, odnosno njihovih proizvoda na međunarodnom tržištu, a što svakako može da bude značajan faktor koji će uticati na ekonomski rast Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik